środa, 4 września 2013

Kawa bananowa

Robi się mniej słonecznie, mniej ciepło i właśnie w taką mniej przyjemną aurę świetnie sprawdza się ta kawa, kawa bananowa. Przepis znalazłam dawno temu na Just Try Eat - Vege.




Składniki (na 1 dużą porcję):
- trochę mniej niż 1 szklanka mleka (może być roślinne, może być zwierzęce);
- mniej więcej pół szklanki zaparzonej mocnej kawy;
- 1 banan;
- garść rodzynek (można pominąć).

1. Mleko miksujemy z bananem.
2. Do szklanki (najlepiej takiej wysokiej) wlewamy kawę, a na nią, powolutku, nasz bananowy koktajl.
3. A rodzynki sypiemy na górę.
I volila!

2 komentarzy:

  1. Zapijałam się bananową kawą podczas pobytu w Wietnamie! to był mój ukochany napój! na pewno wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń
  2. takiej jeszcze nie piłam, na pewno smaczna:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...