poniedziałek, 16 września 2013

Deser z aronii i banana

Nie ma lepszego źródła inspiracji niż blogi kulinarne i nie ma lepszego sposobu na aronię niż ten deser, mówię Wam. Choć niewykluczone, że kiedyś zmienię zdanie co do tego drugiego, bo nalewka aroniowa jest właśnie w fazie produkcji...

Ten aroniowy deser jest rewelacyjny. W upalny dzień może zastąpić nam lody (o ile użyjemy aronii prosto z zamrażalnika), innym razem może pełnić funkcję drugiego śniadania, świetnie się też sprawdza jako przekąska po treningu, a jeśli damy więcej jogurtu otrzymamy przyjemny napój. Jest bardzo łatwy i bardzo szybki w przyrządzeniu, a składniki są łatwe w przechowywaniu - banan i jogurt ziuu do lodówki, aronia ziuu do zamrażalnika, i jesteśmy przygotowani na wszystko. Żeby jednak nie było tak różowo, znajdą się też jakieś wady. Po pierwsze, trzeba aronię lubić, po drugie, trzeba ją skądś zdobyć, a po trzecie, trzeba ją najpierw przebrać i umyć, nie brudząc przy tym wszystkiego wokół.

Przepis znalazłam na Quchni wege i lekko zmodyfikowałam na swoje potrzeby.




Składniki:
- szklanka mrożonej aronii;
- 1 banan;
- pół dużego kubka jogurtu naturalnego;
- duża garść suszonej żurawiny (albo coś innego dla osłody).

1. Wszystkie składniki umieszczamy w pojemniku, miksujemy blenderem - i to już wszystko, możemy nakładać do miseczek / szklanek i jeść!

1 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...