środa, 19 czerwca 2013

Pasta do chleba z czerwonej fasoli (II)

Pasta podobna do tej, ale nieco inaczej przyprawiona, no i z fasoli z puszki (chociaż to akurat nie ma większego znaczenia, równie dobrze można przecież namoczyć i ugotować suchą). Przepis za Jadłonomią.




Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli;
- kilka łyżek oliwy bądź oleju (znowu może to być kukurydziany);
- czubata łyżeczka mielonej słodkiej czerwonej papryki;
- szczypta mielonej ostrej papryki;
- szczypta suszonego oregano;
- sól i pieprz.

1. Fasolę odsączamy.
2. A potem już po prostu wrzucamy wszystkie składniki do blendera, blendujemy, aż pasta będzie gładka (no, mniej więcej) - i tyle. Jeśli pasta wychodzi zbyt gęsta, sucha, zbita, możemy dodać więcej oliwy / oleju.

1 komentarzy:

  1. Szukam czegoś właśnie takiego i znalazłem.Koniec z mięchem.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...