poniedziałek, 13 maja 2013

Najszybszy deser świata, czyli jogurt z miodem i bakaliami

Deser inspirowany kuchnią grecką, a przynajmniej tym, co serwują w krakowskiej greckiej tawernie o nazwie Hellada (uhm, polecam). Bardzo prosty, bardzo szybki, no i bardzo smaczny. :)




Składniki:
- jogurt naturalny, tyle, ile mieści się w pucharku, jakim dysponujecie;
- duża garść łuskanych migdałów;
- mała garść suszonej żurawiny, rodzynek albo innych bakalii, które lubicie;
- co najmniej 1 łyżeczka miodu (płynny lepiej się sprawdza.




1. Bierzemy pucharek, talerzyk, szklankę czy co tam mamy i sypiemy nań bakalie.
2. Na bakalie nakładamy jogurt.
3. Na jogurt nakładamy miód.
Albo robimy wszystko na odwrót. ;) Najważniejsze, żeby nam smakowało. :)


3 komentarzy:

  1. Na każdej diecie jadłam taki deser :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności, ostatnio w lidlu znalazłam pyszny bio jogurcik, jutro zrobię taki deser :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Może i prosty, ale wygląda apetycznie. Szczególnie siedząc w pracy ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...