czwartek, 13 września 2012

Makaron ryżowy z czarną fasolą i pomidorami

Wygląda tak sobie, smakuje całkiem dobrze. Mam zamiar przyrządzić to jeszcze raz, tym razem z fasolą namoczoną i ugotowaną, nie z puszki, ale co tu kryć - właśnie jeśli mamy akurat puszkę czarnej fasoli i torebkę makaronu ryżowego, a do tego pomidory, ten przepis może nas uratować w sytuacji, gdy potrzebujemy obiadu szybkiego, ale oryginalnego.
A przepis znalazłam w serwisie Smakowity.pl.




Składniki:
- 2 puszki czarnej fasoli;
- ok. 40 g makaronu ryżowego;
- kilka pomidorów;
- trochę oleju do smażenia;
- cebula;
- natka pietruszki;
- sól i pieprz.

1. Z makaronem postępujemy tak, jak każe opakowanie.
2. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy pokrojone w plastry pomidory, osączoną fasolę, sól i pieprz. Smażymy, póki cebula się nie zarumieni.
3. Po czym dorzucamy makaron.
Po czym podajemy, udekorowane natką pietruszki.

1 komentarzy:

  1. bardzo ciekawe danie :) kusi mnie aby wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...