poniedziałek, 5 marca 2012

Tarta z pesto, pomidorami i mozarellą

Bardzo prosty i szybki obiad, na te dni, kiedy nie ma się czasu, siły albo ochoty gotować.


Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego;
- kilka łyżek dowolnego pesto (na przykład takiego);
- kawałek mozarelli;
- 1 - 2 świeże pomidory lub kilka pomidorków koktajlowych;
- przyprawy: pieprz, tymianek, oregano...
- opcjonalnie: czarne oliwki.

1. Z ciastem francuskim postępujemy tak jak mówi instrukcja na opakowaniu.
2. Pomidory i mozarellę (i ewentualne oliwki) kroimy w plasterki.
3. Ciasto francuskie układamy w formie na tartę. Smarujemy je pesto, a potem układamy nań pomidory i mozarellę (i oliwki). Posypujemy przyprawami.
4. Pieczemy w piekarniku zgodnie z intrukcjami podanymi na opakowaniu ciasta (można też ciasto podpiec wcześniej, uprzednio nakłuwając je delikatnie widelcem, ja jednak tego zazwyczaj nie robię).

0 komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...